Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avut o întâlnire importantă la sediul Direcției Generale Anticorupție unde a precizat că prin reorganizare nu se urmărește desființarea DGA, după un scandal public cu șeful DGA, Cătălin Ioniță. Ulterior, discuțiile au fost înregistrate de cineva aflat la masă, chit că acest lucru este strict interzis prin lege, potrivit România TV.

„Credeți că activitatea dumneavoastră a avut rezultatul și percepția publică a avut de câștigat? Nu! Vă sunt ministru! Este dreptul meu să fiu interesată, este dreptul meu să fiu preocupată, este și responsabilitatea mea în același timp punând cap la cap toate informațiile de care pot dispune, să gândesc soluții de optimizare și eficientizare a oricărei instituții pe care o coordonez. Cu atât mai mult Direcția Generală Anticorupție, pe care o coordonez direct. Îmi pare rău că în prezența ministrului nu sunteți atât de comunicativi cum am tras concluzia că puteți fi în aceste zile. Îmi pare rău că sunteți angajați ai unei instituții, îmi pare rău că, invitați la dialog, nu vă susțineți propriile dumneavoastră proiecte, repet, nu vă interesează. Îmi pare rău că sunteți atât de autosuficienți încât considerați că ceea ce faceți este extraordinar, deasupra oricăror invenții sau declarații asumate”, declara Carmen Dan, în înregistrarea difuzată de România TV.

Ulterior, Carmen Dan a venit cu o reacţi de ultim moment, joi, când a avertizat că va afla cine este vinovatul şi care este scopul înregistrării.

„Sunt la fel de uimită că o discuţie liberă, o şedinţă ajunge să fie înregistrată. Sunt interesată să aflu şi eu (cine a făcut înregistrarea n.red.) În primă instanţă nu am crezut. A ajuns la mine informaţia ceva mai devreme, imediat după şedinţa de guvern şi in prima instanta am spus ca nu este posibil. (…) Voi face toate verificarile necesare. Eu sunt om al dialogului. Probabil ca asta nu se intelege in acest sistem si probabil ca deranjeaza atunci cand faci lucruri”, a explicat Carmen Dan, la România TV, vizibil afectată.