Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit, luni seară, despre un posibil blat pe care Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă l-ar putea face, în bătălia pentru alegerile prezidențiale, pentru a-l neutraliza pe Dan Barna, candidatul Alianței USR-PLUS.

Adevăratul pericol pentru Iohannis e Barna, spune Băsescu. El crede că mult mai avantajat ar fi actualul președinte de o confruntare, în turul doi, cu premierul Dăncilă.

”În locul lui Iohannis aș ajuta-o (pe Viorica Dăncilă – n.r.) să intre în turul 2. I-aș face câteva hatâruri cu remanierile, aș ajuta-o. Iohannis ar vrea-o pe Dăncilă în turul 2, e mai ușor decât cu USR. Dacă intră Dan Barna în turul 2, cei din PSD o să îl voteze.”, a declarat Traian Băsescu, în direct la Realitatea TV.

”Cât de penibil a ajuns PSD pentru a da bătălia ca să ajungă în turul 2! PSD se declasifică singur. Viorica Dăncilă va fi desemnată. O va pune în cui pe Gabriela Firea, ca să dea din mâini și din gură. Problema PSD e că nu are lideri. Doamna Dăncilă e mult mai puțin vulnerabilă decât doamna Firea. Doamna Firea e vulnerabilă la București, unde nu a făcut nimic. Dăncilă nu va intra în turul 2”, a mai spus el.