"Salariile vor scădea pentru jumătate din personal. Cele mai mari scăderi vor fi la directori şi la inspectorii superiori, 20% la directori şi 15% la inspectorii superiori. Sunt reduceri mari. Am cerul Guvernului soluţii, fie să ne excepteze, cum au exceptat ANRE sau ANCOM, fie să ne dea creşterea de 15% care s-a dat la câteva ministere pentru complexitatea muncii şi să ne lase să acordăm indemnizaţiile de performanţă pentru care avem fonduri proprii, dar sunt blocate prin lege", a spus Chiriţoiu.

El a precizat că nu a primit până acum un răspuns de la Guvern în această problemă.

Consiliul Concurenţei are în prezent circa 200 de angajaţi, iar fondul de salarii reprezintă 85% din bugetul total al instituţiei.

Comisiile de specialitate reunite au avizat marţi bugetul Consiliului Concurenţei, cu 34 de voturi pentru, 10 împotrivă şi o abţinere.

Conform proiectului de buget, instituţia va primi în acest an 58,1 milioane de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 13% faţă de anul trecut. Parlamentarii au votat însă şi un amendament care prevede suplimentarea bugetului cu 2,295 milioane de lei pentru finanţarea activităţii Consiliului de Supraveghere din domeniul Naval.