"Sunt pentru vânzarea acelui pachet minoritar de 9,84%, dar nu pentru o vânzare şmecherească de genul vânzării Petrom, la un preţ derizoriu”, a spus Boc în cadrul unei emisiuni televizate.

El este sigur că statul va obţine în urma acestei tranzacţii mai mult de 600 milioane euro, cât a obţinut Guvernul Adrian Năstase pe întreaga companie. „Veţi vedea că din vânzarea celor 9,84% acţiuni vom obţine un preţ mai mare decât a obţinut Năstase pentru vânzarea întregului Petrom de atunci, 600 milioane euro. Nu va fi vândut pachetul acesta mic sub preţul de vânzare al Petrom. Dacă nu, nu se vinde”, a spus premierul.

El dă asigurări că vânzarea se va face direct şi transparent prin bursă şi a exclus posibilitatea negocierii directe. Nu am acceptat negocierea directă pentru că ar fi o vânzare şmecherească. Am preferat bursa întrucât pe bursă poate veni oricine, este o procedură transparentă, directă. Nu accept şmecherii pe ceea ce înseamnă averea publică”, a spus Boc, care a precizat că banii se vor duce la bugetul de stat.