"Eu v-aş ruga să îl întrebaţi pe Adrian Năstase cu privire la preţurile din contract, că nu Boc a stabilit preţurile din contract. Contractul a fost semnat de Adrian Năstase, cu preţurile din contract ale lui Adrian Năstase. Vreau să fie clar", a declarat Emil Boc.

Şeful Executivului a mai spus că lucrările la autostradă vor continua şi că nu ştie nimic de faptul că Bechtel şi-ar reloca utilajele.

"Autostrada Transilvania merge mai departe. În acest moment aştept finalizarea negocierilor între companie şi Ministerul Transporturilor cu privire la standardele de cost şi preţ. România are acum standarde de cost pe care nu le-a avut în trecut şi trebuie să se finalizeze negocierile cu privire la preţul pe kilometrul de autostradă, preţ care trebuie să fie adaptat la ceea ce poate România şi la standardele noastre de cost, care ţin cont de ceea ce se lucrează în Europa şi în lume", a mai spus Emil Boc.

Compania Bechtel este constructorul autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş).

Lucrările au început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Compania a finalizat până acum 52 de kilometri de autostradă (Turda – Câmpia Turzii) din totalul de 415 kilometri, iar termenul de finalizare, stabilit iniţial pentru anul 2011 şi prelungit cu un an din cauza întreruperilor lucrărilor în 2005, este pus sub semnul întrebării din cauza problemelor de finanţare.

SURSA: Agerpres