El nu a avansat cifre concrete, insistând însă, la postul public de radio, că nivelul de recuperare a pierderii salariale din 2010 va depinde “de ceea ce îşi permite ţara în acest moment”.
La rândul său, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a spus că decizia finală privind stabilirea nivelului salariului minim va fi luată după ce Guvernul va discuta cu partenerii sociali, patronate şi sindicate.
“Guvernul vrea să aibă un dialog social cu partenerii înainte de a lua o decizie finală privind nivelul salariului minim şi respectăm asta. După ce vor ajunge la un acord, vor discuta şi cu noi, iar apoi vom lua împreună o decizie privind nivelul salariului minim”, a spus Franks.
Liderii coaliţiei au propus FMI creşterea salariului minim de la 600 la 700 lei. Experţii FMI au transmis însă Guvernului că nu poate accepta pentru anul viitor o creştere a salariului minim mai mare de 650 lei, potrivit unor surse participante la discuţii.
Anterior, şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat că o eventuală majorare a salariului minim trebuie evaluată, întrucât aceasta ar putea avea efecte dăunătoare pentru economie.