Premierul Emil Boc acuză PSD şi PNL că încearcă să manipuleze populaţia spunând că Guvernul ar putea elimina pensiile parlamentarilor prin OUG.

În ultimele zile, Viorel Hrebenciuc şi Crin Antonescu au declarat că Executivul ar putea adopta un asemenea act normativ, dar premierul spune că „este o capcană” întinsă Guvernului. „Cei doi ştiu foarte bine că nu se poate modifica legislaţia privind salariile şi pensiile printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Este cazul OUG privind cumulul salariilor şi pensiilor care a fost declarată neconstituţională de Curtea Constituţională. PSD şi PNL vor să provoace Guvernul să emită un act pe care să îl atace la Curte”, a spus Boc.

Premierul a acuzat cele două partide că nu au adoptat proiectul de lege existent deja în Parlament care prevedea eliminarea pensiilor parlamentarilor.

„Guvernul a venit cu un proiect de Lege prin care se pune capăt pensiilor de lux. Adoptarea acestui act normativ ar aduce economii la bugetul de stat de 500-800 milioane euro anual. Pensiile sociale de 350 lei înseamnă o cheltuială anuală de 300 milioane lei, deci noua Lege ar asigura pensiile sociale şi fonduri în plus la buget”, a precizat Boc.