„Am schimbat întreaga echipă ministerială şi vom propune noi miniştri. Această decizie politică este luată în urma consultării cu miniştri din actualul Cabinet. Este un gest de responsabiliate şi apreciere politică. Astăzi toţi miniştrii din Cabinet facem un pas înapoi şi propunem o nouă echipă să ofere o nou expertiză”, a spus Boc.
El a precizat că a fost vorba despre o decizia politică de a schimba întreaga echipă, după care fiecare propunere a fost votată „om cu om”.
Boc nu a vrut să prezinte lista propusă de PDL, urmând ca ea să fie prezentată întâi premierului desemnat Mihai-Răzvan Ungureanu. „Propunerea va fi prezentată premierului desemnat, care are drept de veto”, a precizat Boc.
Potrivit surselor PDL, lista este următoarea: la Ministerul Transporturilor – Alexandru Nazarie, la Ministerul Educaţie – Cătălin Baba, la Ministerul Muncii – Claudia Boghicevici, la Ministerul Turismului – Cristian Petrescu, la Ministerul Agriculturii – Stelia Fuia, la Ministerul Economiei – Andreea Paul Vass, la Ministerul Administraţiei şi Internelor – Gabriel Berca, Ministerul Comunicaţiilor – Răzvan Mustea, iar la Ministerul de Finanţe – Bogdan Drăgoi.