”Deficitul va fi în jur de 3%, dar acest lucru depinde de modul în care companiile de stat vor evolua. O eventuală scădere a lui sub acest nivel va depinde de modul în care companiile de stat vor fi clasificate sau reclasificate pe buget, pierderile acestora afectând ţinta de deficit. Orice companie care merge pe pierderi papă din bugetul de stat. Noi sperăm să nu ajungem acolo, pentru că dorim să avem companii de stat performante, care să nu mai cheltuie banii cetăţenilor şi implicit să ne afecteze deficitul bugetar. Deci, cu cât avem mai puţin companii de stat pe pierderi, cu atât deficitul nu va fi afectat”, a spus Boc.
El a mai arătat că pentru anul viitor prognoza privind creşterea economică va fi stabilită după ce vor fi făcute evaluările cu FMI şi Comisia Europeană. ”În ceea ce priveşte creşterea economică, după ce vom avea evaluările făcute cu CE şi FMI, vom stabili prognoza pentru anul 2012. La sfârşitul lunii va fi un board al FMI şi urmează ca acesta să facă o reevaluare globală, ca de altfel şi UE, cu privire la creşterea economică datorită ultimelor tendinţe din UE”, a arătat Boc.
Premierul şi-a exprimat încrederea că pentru anul acesta va fi atinsă o creştere de 1,5% cu condiţia ca investiţiile derulate să fie finalizate. ”Pentru anul acesta îmi păstrez optimismul unei creşteri economice de 1,5%, cu condiţia ca ministerele să-şi facă datoria şi să nu lase acceleraţia de pe investiţii”, a precizat Boc.