Donald Trump este, oficial, obez, o arată rezultatele ultimului său control medical. Indicele de masă corporală al preşedintelui american a ajuns la 30,4, dincolo de pragul de la care începe obezitatea clinică.

Liderul de la Casa Albă are un metru şi 90 de centimetri înălţime şi cântăreşte 110 kilograme, cu două kilograme mai mult decât la controlul de anul trecut. Totuşi, doctorul prezidenţial spune că Donald Trump este în stare foarte bună de sănătate şi că nu suferă de nicio boală severă. Are doar o afecţiune comună de inimă şi a primit o doză mai mare de medicament anti-colesterol, scrie Digi24.

Opinia publică a fost mereu îngrijorată de dieta preşedintelui bazată pe fast-food, băuturi carbogazoase şi de lipsa de exerciţii fizice. Peste 93 de milioane de americani sunt consideraţi obezi.

„După luarea în considerare a tuturor rezultatelor de laborator, a examenelor şi a recomandărilor de specialitate, constatarea mea este că preşedintele rămâne în stare de sănătate foarte bună”, a scris Sean P. Conley, medicul preşedintelui.

Totuşi, raportul de sănătate medical al președintelui american sugerează că are o stare relativ bună de sănătate în comparaţie cu alte persoane de vârsta lui.