Potrivit Ancăi Boagiu, până în septembrie vor fi finalizate şi alte porţiuni, ”o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanţa şi secţiunea între intersecţia de la Valea Dacilor şi DN3”, urmând ca în 2012, pe ruta Bucureşti – Constanţa să se circule pe întreaga autostradă finalizată, cu excepţia tronsonului Cernavodă-Medgidia pe care se va circula pe o singură bandă. Referitor la această porţiune, ministrul Transporturilor a spus că este ”abandonată din cauza constructorului care vrea să facă autostrăzi la preţuri triple”, menţionând că autostrada A2 va fi finalizată integral în anul 2013.
Anca Boagiu a declarat că vineri a semnat ordinul prin care taxa de pod de la Giurgeni – Vadul Oii şi cea de la Feteşti – Cernavodă se reduce de la 11 lei la 5 lei, iar noua taxă va intra în vigoare după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial.

Totodată, începând cu iulie, trenurile vor parcurge ruta Bucureşti-Constanţa în două ore şi jumătate.

”Şi aici suntem în grafic, deci pot să spun că începând cu mijlocul acestei luni vom face cu încă o jumătate de oră mai puţin până la Constanţa”, a afirmat Anca Boagiu.

Conform acesteia, în paralel cu construcţiile la calea ferată se reabilitează şi podul rutier de la ecluza de la Cernavodă şi, în urma verificărilor pe care le-a făcut a reieşit că lucrările la acest pod sunt în avans.

Cu privire la lucrările de construcţie finalizate înainte de termen, ministrul Transporturilor a declarat că intenţionează să găsească o variantă pentru recompensarea constructorilor respectivi, astfel încât ”aşa cum există penalităţi, să existe şi o formă de recompensare”.
SURSA: Agerpres