‘Anul acesta va fi gata, pe câte o bandă pe sens, de la Basarabi (n.red. Medgidia) până la Constanţa. Vom găsi şi un nou constructor pentru Cernavodă – Medgidia, iar în 2012 toată autostrada va fi gata până la mare, inclusiv centura Constanţa’, a spus ministrul Transporturilor.

Dacă pe tronsoanele Medgidia – Constanţa şi centura ocolitoare a municipiului Constanţa se lucrează în acest moment, contactul cu francezii de la Colas pentru tronsonul Cernavodă – Medgidia a fost reziliat, iar până în luna august va fi găsit un nou constructor.

Compania franceză avea contract pentru execuţia tronsonului Cernavodă – Medgidia, semnat din 2009, cu o valoare de 151 milioane euro pentru 20,3 kilometri de autostradă.

Motivele rezilierii vizează faptul că nu a fost finalizată proiectarea pentru 14 kilometri. De aceea nu au obţinut nici certificatul de urbanism sau autorizaţia de construire. Au fost solicitate costuri suplimentare – 16 milioane euro, în condiţiile în care evaluarea arată că noul aliniament costa cu 5 milioane euro mai puţin. De asemenea, un alt motiv a fost solicitarea de prelungire a termenului de execuţie cu 24 luni.
SURSA: Agerpres