În cursul lunii septembrie, în conturile BNR au intrat peste 1,4 miliarde de euro, din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, din alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, din alimentarea contului Comisiei Europene şi altele, potrivit BNR.

În aceeaşi perioadă, au avut loc ieşiri de la rezerva BNR de 1,23 miliarde de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele. 'La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care România a rambursat circa 362 de milioane echivalent euro', precizează banca centrală.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone şi, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,201 miliarde de euro.

Astfel, potrivit băncii centrale, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur), la 30 septembrie 2014, au fost de 34,262 miliarde de euro, faţă de 34,129 miliarde de euro la 31 august 2014.

'Plăţile scadente în luna octombrie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 334 de milioane de euro', se mai arată în documentul BNR. AGERPRES