Tirajul este de 500 de bucăţi, valoarea nominală de 10 lei şi greutatea de 31,103 grame (titlu de 999 la mie). Aversul redă un instantaneu bucureştean care prezintă Universitatea şi Palatul Suţu, fotografiate de Carol Popp de Szathmári, suprapus peste elementele diafragmei unei camere foto, stema României, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2012” şi inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”.
Reversul prezintă portretul lui Carol Popp de Szathmári şi semnătura acestuia, profilul artistului, trei pensule suprapuse peste o paletă de pictură şi anii între care a trăit acesta – 1812-1887. Monedele sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent şi sunt însoţite de broşuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în română, engleză şi franceză.
Broşurile includ certificatul de autenticitate, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naţionale a României şi casierului central. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare, este de 365 de lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Punerea în circulaţie se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.
Sursa: Agerpres