'Banca Naţională a României a autorizat fuziunea prin absorbţie a Volksbank România SA (societate absorbită) de către Banca Transilvania SA (societate absorbantă), conform proiectului de fuziune, la data de 31 decembrie 2015, data efectivă a fuziunii', se menţionează în raport. 

Astfel, la 31 decembrie 2015, va înceta de drept valabilitatea autorizării de funcţionare a Volksbank România. 

Proiectul de fuziune va fi publicat pe site-ul BT începând cu data de 2 septembrie. 

La finele anului trecut, Banca Transilvania a achiziţionat 100% din acţiunile Volksbank România de la Osterreichische Volksbanken, Groupe BPCE, DZ Bank şi WGZ Bank. Documentele de perfectare a tranzacţiei pentru achiziţionarea directă şi indirectă a 100% din acţiunile Volksbank România au fost semnate la începutul lunii aprilie a acestui an.  au semnat un acord cadru pe 30 de ani care prevede că o cantitate de 38 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti vor fi livrate anual Chinei de la zăcămintele din vestul Siberiei. Yuri Ushakov a adăugat că se poartă 'discuţii intense' cu privire la acest subiect. 

Deşi Gazprom anunţa săptămâna trecută că discuţiile cu privire la proiectul vestic sunt în derulare, legătura din Orientul extrem rus, mai puţin ambiţioasă şi mai interesantă pentru China, are mai multe şanse de reuşită, susţine Maxim Moshkov, analist la UBS Group AG. 

AGERPRES