BMW a anunţat astăzi că divizia sa Alphabet va achiziţiona ING Car Lease, tranzacţia urmând să fie finalizată în trimestrul patru din 2011.

Divizia de leasing auto a ING gestionează 240.000 de vehicule în opt ţări europene şi are aproximativ 1.200 de angajaţi.

Divizia ING de leasing auto nu este pe lista activelor scoase la vânzare în cadrul acordului dintre ING şi Comisia Europeană privind separarea activităţile bancare de cele de asigurări, necesar pentru ca ING să obţină aprobarea Comisiei Europene pentru ajutoare de stat în valoare de 10 miliarde de euro. ING a anunţat în repetate rânduri că va rambursa în totalitate ajutoarele de stat până în luna mai 2012.

În total, Olanda a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru a-şi salva sectorul financiar, banii fiind utilizaţi pentru naţionalizarea ABN AMRO şi furnizarea de injecţii de capital pentru Aegon, SNS Reaal şi ING.

ING Bank activează din 1994 pe piaţa românească şi deţine o reţea de 220 unităţi bancare. ING Bank România face parte din ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care are peste 60 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din 50 de ţări.
Sursa: Agerpres