BMW X3, X5, X5 M, X6 şi X6 M sunt modelele care au fost produse până acum la Spartanburg, centrul de competenţă BMW pentru modelele X. Săptămâna trecută a intrat în producţie şi noul BMW X4.  

“Pentru a răspunde cererii globale puternice pentru modelele noastre BMW X, urmează să investim în total un miliard de dolari în fabrica noastră din Spartanburg până în 2016. Aceasta va duce la o creştere a capacităţii de producţie cu 50% la un total de 450 000 de automobile de la un actual de 300 000,” a explicat Norbert Reithofer, preşedintele Consiliului Director BMW AG.

Norbert Reithofer a mai anunţat şi extinderea familiei de modele BMW X.

 „Cu BMW X7 dezvoltăm un nou model X de mari dimensiuni pe care îl vom produce în fabrica nostră din USA pentru toate pieţele din lume – aceasta arată încă o dată angajamentul pentru Statele Unite, ” a declarat Reithofer

„BMW Group urmăreşte o creştere echilibrată pe toate pieţele şi continentele. Fabrica din Spartanbug este o componentă importantă în reţeaua noastră actuală de 28 centre de asamblare din 13 ţări. Are o contribuţie importantă într-o creştere profitabilă, echilibrată la nivel global,” a explicat Harald Krüger, membrul în Consililul Director BMW AG Responsabil pentru Producţie.”Fabrica BMW din Spartanburg este cel mai bun exemplu al strategiei noastre <Producţia urmează piaţa>. Statul Carolina de Sud ne-a susţinut ca un partner valoros şi de încredere de-a lungul celor 20 de ani de implicare în regiune şi a jucat un rol important în a face în USA a doua noastră casă,” a continuat Krüger.

800 locuri de muncă noi

Dezvoltarea fabricii va duce şi la o creştere cu 10% a locurilor de muncă pentru locaţia din Statele Unite.”Etinderea locaţiei va crea 800 locuri de muncă noi, aducând totalul forţei de muncă la 8.800”, a explicat Reithofer. „Va face din Spartanburg cea mai mare fabrică din reţeaua noastră globală în ceea ce priveşte capacitatea de producţie,” a adăugat.

Conform unui studiu publicat de curând de Departamentul de Comerţ American, volumul total al Fabricii BMW din Spartanburg este de 7,5 miliarde de dolari,  ceea ce face ca BMW Group să fie cel mai mare exportator de automobile din Statele Unite bazat pe cifra de exporturi excluzând NAFTA. Aproximativ 70% din modelel produse în Spartanburg sunt exportate de BMW în pieţe din întreaga lunme.

De la startul producției în 1994, Spartanburg a construit mai mult de 2,6 milioane de automobile pentru clienții BMW din întreaga lume. În acest moment sunt produse BMW X3, BMW X4, BMW X5, BMW X6 și X6 M și, în curând o versiune BMW X5 plug-in hybrid va fi adăugată listei de modele produse. În 2013 au fost fabricate 297.326 automobile aici, cu o medie de aproximativ 1.100 automobile zilnic.