Potrivit BMW Group România, constructorul german va dezvălui, pentru prima oară la nivel mondial, BMW Concept M5 şi BMW Seria 6 Coupe, în timp ce alte trei modele vor fi prezentate în premieră pentru piaţa asiatică: BMW Vision ConnectedDrive, BMW ActiveE şi noul BMW Seria 1 Coupe, dar şi noul BMW Seria 1 Cabriolet.

În cazul modelului BMW Concept M5, este vorba despre un sedan premium din clasa business, cu calităţi dinamice demne de un automobil sport foarte performant. Prototipul deţine particularităţi de design expresive şi inconfundabile care oferă un indiciu asupra potenţialului dinamic uluitor pe care îl are acest sedan. Sub capotă, motorul V8 de mare turaţie, cu tehnologia M TwinPower Turbo, generează performanţe remarcabile.

A doua premieră mondială, BMW Seria 6 Coupe, are un interior exclusivist cu 2+2 locuri, motor puternic şi tehnologie avangardistă a suspensiei. Datorită farurilor adaptive cu LED a celei mai noi generaţii de BMW Head-Up Display şi sistemului de sonorizare Bang & Olufsen High End Surround, BMW Seria 6 Coupe furnizează accente suplimentare pentru inovaţie şi plăcerea condusului.

Prima dezvăluire în premieră pentru clienţii din Asia este BMW Vision ConnectedDrive, un prototip care oferă o imagine despre viitorul conectării inteligente a conducătorului, a automobilului şi a mediului. Modelul excelează la capitolul conectivitate, prin sistemele Head-Up Display cu Augmented Reality. Efectele luminoase simbolizează fluxul de informaţii ce permite utilizarea funcţiilor inovatoare BMW ConnectedDrive.

O altă premieră asiatică este BMW ActiveE, care pune accent pe activitatea intensă de dezvoltare în domeniul mobilităţii electrice din cadrul ‘project i’. BMW ActiveE este punctul de pornire în dezvoltarea ulterioară a viitorului BMW i3 (cunoscut ca MegaCity Vehicle) programat să fie lansat în anul 2013.

BMW ActiveE este propulsat de un motor electric de 125 kW/170 CP, fiind bazat pe BMW Seria 1 Coupe, şi oferă patru scaune integrale, un portbagaj cu capacitatea de 200 litri, tracţiune spate şi o autonomie de aproximativ 200 de kilometri în condiţii de trafic cotidian. O flotă de ActiveE va începe programul de testare în acest an în întreaga lume.

Nu în cele din urmă, noile BMW Seria 1 Coupe şi BMW Seria 1 Cabriolet vor fi expuse la Shanghai, ambele modele fiind comercializate pe piaţa auto din China în echipare cu motoare cu patru cilindri, puternice şi eficiente, cu Valvetronic.

Conform statisticilor, piaţa chineză a crescut în ultimii ani pentru a deveni cea mai mare piaţă de automobile la nivel mondial.

Cu 18,1 milioane de automobile şi autovehicule comerciale uşoare livrate în 2010, China ocupă prima poziţie pe o piaţă mondială care a totalizat 69,6 milioane unităţi.

În cazul BMW Group, piaţa chineză ocupă poziţia a 3-a din punct de vedere al volumelor înregistrate, cu 12% din totalul de unităţi livrate în 2010, respectiv 183 328 unităţi (+85,3%).
SURSA: Agerpres