Ministrul Liviu Dragnea a afirmat că este primul contract semnat între Ministerul Dezvoltării cu o primărie din zona Bucureşti-Ilfov pe reabilitare de blocuri, el menţionând că prin acest contract de peste 40 de milioane de euro contribuţiile ministerului din fonduri europene sunt de 60%, iar cele ale primăriei şi locatarilor de 40%.

El a mai spus că procedurile privind acest contract au fost simplificate până la limita suportabilităţii din partea UE, exprimându-şi speranţa că şi alte primării vor depune proiecte pentru reabilitarea de blocuri prin acest proiect.

La rândul său, Robert Negoiţă a precizat că Primăria sectorului 3 este singura care a accesat programul, arătând că în acest sector există aproximativ 3.000 de blocuri.

'Noi suntem campioni la reabilitare termică, nicio primărie nu a realizat, în această perioadă, atâtea reabilitări termice la blocuri', a adăugat el.

Edilul a arătat că, până în prezent, au fost depuse proiecte pentru 300 de blocuri, valoarea ridicându-se la 600 de milioane de lei.

Termenul de finalizare a lucrărilor prin proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 este de nouă luni.

Liviu Dragnea şi Liviu Negoiţă au inaugurat, tot sâmbătă, sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 70 'Cezar Boliac', valoarea contractului pentru această construcţie fiind de peste trei milioane de lei. Sala de sport a fost realizată în cadrul programului Săli de sport, realizat de Compania Naţională de Investiţie SA.