Principalele beneficii oferite de BitDefender Mobile Security sunt protecţia superioară şi informarea utilizatorilor. Foloseşte cele mai noi servicii de securitate in-the-cloud pentru o scanare eficientă a dispozitivelor mobile şi pentru a preveni instalarea aplicaţiilor maliţioase.

Proiectat cu gândul la eficientizarea consumului de energie, procesul de scanare se face doar atunci când este necesar: fie că utilizatorul doreşte să verifice aplicaţiile instalate, că instalează o aplicaţie care nu este semnată sau face alte acţiuni ce ar putea compromite securitatea telefonului.
 
Printre principalele funcţii oferite se numără Security Audit, care oferă o privire de ansamblu asupra tipurilor de aplicaţii şi asupra informaţiilor la care au acces acestea – date confidenţiale, conexiune la internet sau permisiuni de a folosi serviciile de telefonie. Totodată, utilizatorii beneficiază de scanare on-install şi on-demand, care pot fi activate oricând, pentru a se asigura că toate aplicaţiile instalate sunt legitime şi sigure.

“Sistemul de operare Android deschide multiple posibilităţi dezvoltatorilor de aplicaţii. La fel cum şi noi am beneficiat de aceste avantaje atunci când am dezvoltat Mobile Security, şi hackerii se bucură de aceleaşi posibilităţi. Aceasta este explicaţia faptului că troienii de Android s-au răspândit exploziv, regăsindu-se până şi în Android Market.  Deşi au fost înlăturaţi, opţiunea de a instala aplicaţii nesemnate încă există şi creează o serie de probleme de securitate pe care dorim să le rezolvăm cu ajutorul Mobile Security”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer al BitDefender.

 Varianta BETA a BitDefender Mobile Security poate fi descărcată gratuit direct din Android Market sau de pe site-ul BitDefender