AV-TEST este unul dintre cele mai respectate şi reputate laboratoare de testare independente din lume pentru produse antivirus şi antispyware, resursa de referinţă pentru domeniul securităţii informatice.

După ce în anul 2011 Bitdefender a câştigat premiul AV-Test Best Protection 2011, confirmând performanțele deosebite ale tehnologiilor mărcii, produsele româneşti se menţin în topul industriei obţinând în prima rundă de testare a anului 2012 cele mai bune evaluări.

Bitdefender a primit punctaje maxime la testarea capacităţii de protecţie şi de reparare a sistemului după o infecţie, fiind recunoscut de asemenea ca unul dintre cele mai uşor de folosit produse.  

Testările AV-TEST au evaluat 23 de produse de securitate destinate utilizatorului individual şi 8 produse pentru mediul de business pe platforma Windows XP (SP3, 32 bit).  

Testele au luat în calcul:

–    Protecţia împotriva infecţiilor malware
–    Curăţarea şi repararea computerului infectat
–    Impactul software-ului de securitate asupra utilizării computerului

“Securitatea calculatorului este crucială în condiţiile în care ameninţările informatice sunt din ce în ce mai complexe. Produsele Bitdefender au dovedit şi în această rundă de testare că sunt cu un pas înaintea atacatorilor”,  declară Sorin Dudea, şeful laboratoarelor antivirus şi antispam din Bitdefender.