TrafficLight este o aplicaţie independentă de motorul de căutare, care filtrează traficul web şi „comunică” prin intermediul simbolurilor specifice unui semafor, inserate în paginile vizitate pentru a semnala nivelul de siguranţă al anumitor URL-uri.
TrafficLight nu obturează vizibilitarea pe site-uri – interfaţa programului poate fi vizualizată printr-un simplu click; neaccesată, aceasta stă ascunsă.
 TrafficLight foloseşte motoarele de scanare BitDefender pentru a analiza şi evalua fiecare pagină şi link accesate şi blochează conţinutul nesigur înainte de a ajunge în browser-ul folosit de utilizator  – oricare ar fi acesta. 
"Cu TrafficLight, BitDefender câştigă o victorie importantă în ceea ce priveşte securitatea rezultatelor oferite de motoarele de căutare. Conţinutul încărcat şi redat în browser nu este întotdeauna sigur şi s-ar putea să fie prea târziu să mai faci ceva atunci când ai accesat deja o pagină cu infecţii. În acelaşi timp, reputaţia unui site nu reprezintă un reper de securitate. De aceea, cu TrafficLight, BitDefender abordează proactiv problema siguranţei motoarelor de căutare”, a continuat acesta”, a declarat Bogdan Dumitru, CTO al BitDefender
 BitDefender pune la dispoziţie gratuit varianta Beta a TrafficLight, începând de astăzi, la adresa: https://trafficlight.bitdefender.com