"Pot să înțeleg dorința unora de a deveni milionari, este o anumită libertate asociată cu acest statut. Insă odată ce ajungi mai departe de atât, vă spun eu, nu e mare diferență", le-a comunicat fondatorul Microsoft studenților Universității de Informatică și Inginerie din Washington.

Expresia lui exactă a fost "It’s the same hamburger", referitor la diferența dintre a avea o avere mare sau una mai mică, de câteva milioane de dolari.

El se află pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere de 56 de miliarde de dolari, cu 3 miliarde de dolari mai mare decat în 2010.

A fost depășit pentru a doua oară de Carlos Slim Helu, un magnat mexican de origine libaneză, care şi-a construit averea punând bazele celei mai mari reţele de telecomunicaţii fixe din Mexic, Telmex, dar şi cea mai mare reţea de telefonie mobilă din America de Sud.

Spre deosebire de Slim, care a donat bani pentru cercetare în medicină, Bill Gates și-a cheltuit în ultimii ani averea făcând donații în scopuri caritabile. Gates a donat aproximativ o treime din averea sa pentru fundaţia pe care o patronează, "Bill şi Melinda Gates", fapt care îl va face să piardă pentru al doilea an la rând titlul de cel mai bogat om din lume, potrivit lui David Lincoln, directorul firmei de evaluare a averilor Wealth-X. 
Citiţi şi: Drama celui mai bogat om din lume: Este tot mai sărac și îmbătrânește