Bill Gates, pariu cu pandemia! Miliardarul investește peste 2 miliarde de dolari într-un operator hotelier

Cascade Investment LLC, firma de investiţii care gestionează uriaşa avere a cofondatorului Microsoft, va cumpăra participaţia deţinută anterior de prinţul saudit Alwaleed bin Talal în cadrul lanţului canadian de hoteluri de lux Four Seasons, conform informațiilor transmise de forbes.com

Acordul respectiv va urca deţinerea lui Gates de la 47,5% la 71,25%, ducând astfel valoarea companiei Four Seasons la 10 miliarde de dolari. Potrivit sursei menționate, înţelegerea respectivă se va finaliza în ianuarie 2022.

Marile oraşe din America de Nord se vor bucura de o revenire a călătoriilor în scop de afaceri

Decizia luată de Bill Gates reprezintă un pariu conform căruia marile oraşe din America de Nord se vor bucura de o revenire a călătoriilor în scop de afaceri de tip high-end, care au suferit din cauza restricţiilor impuse de pandemie.

Amintim că hotelurile de lux  pierd bani în condiţiile în care nu operează la o rată ridicată de ocupare a camerelor, scrie sursa menționată.

Cascade este cel mai mare proprietar privat de teren agricol din Statele Unite

Pe lângă investiţia în Four Seasons, Cascade este cel mai mare proprietar privat de teren agricol din Statele Unite. De asemenea, firma de investiţii a lui Gates deţine participaţii la reţeaua de vânzări de automobile AutoNation, producătorul de echipamente agricole John Deere şi alte acţiuni.

Cu o avere netă de 152 de miliarde de dolari, Bill Gates deţine în prezent locul patru în topul celor mai bogaţi oameni din lume.

Sursa foto: Dreamstime