Bilanţ negru la nivel mondial din cauza temutului coronavirus! Mai bine de 130 de milioane de oameni din întreaga lume au fost deja infectaţi cu SARS-CoV-2.

4 milioane de oameni s-au infectat numai în ultimele 7 zile

Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), cazurile globale de COVID-19 au depăşit luni, 5 aprilie, pragul de 130 de milioane. În ultima săptămână, au fost înregistrate peste 4 milioane de infectări în întreaga lume, fapt ce nu a mai avut loc de la jumătate lunii ianuarie, notează agenţia EFE.

Decesele de COVID-19 în întreaga lume au ajuns la 2,84 de milioane, dintre care 71.000 săptămâna trecută. Este cea de-a a treia săptămână consecutivă în care se înregistrează o creştere a acestor decese.

Tendinţa este foarte îngrijorătoare, deoarece există temerea ca cifrele să crească în ritm accelerat în următoarele zile, după zilele libere de Paştele Catolic în care au avut loc un număr mai mare de deplasări şi de reuniuni de familie în multe ţări ale lumii.

India a depăşit, pentru prima oară, pragul de 100.000 de infectări/zi

Creşterea numărului de cazuri este evidentă în cazul Indiei, unde contagierile au crescut exponenţial. Luni a fost depăşit, pentru prima oară de la începerea pandemiei, pragul de 100.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din India, ţara a înregistrat 103.558 noi cazuri în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al contagierilor la 12,5 milioane.

O creştere a cazurilor s-a înregistrat şi în Franţa, care a depăşit ca număr de noi contagieri Rusia, fiind deja cea de-a patra ţară cu cele mai multe cazuri după SUA, Brazilia şi India. La rândul său Spania, una dintre ţările cele mai afectate de pandemie în 2020, se confruntă cu o creştere a numărului de contagieri.

Există şi veşti bune, referitoare la campaniile de vaccinare

Partea pozitivă a lucrurilor este că numărul vaccinărilor avansează rapid în ţări ca SUA şi Marea Britanie, care au reuşit să stabilizeze curba ascendentă a cazurilor.

În întreaga lume au fost administrate aproximativ 650 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în frunte cu SUA care au administrat 160 de milioane, urmate de China, cu 130 de milioane de doze, în timp ce Uniunea Europeană a ajuns la 80 de milioane de doze de vaccin administrate.

Sursa foto: Pixabay