Poliţiştii antifraudă au găsit, vineri dimineaţă, bijuterii din aur cu diamante şi ceasuri elveţiene în valoare totală de aproximativ 5,5 milioane de euro, în urma a opt percheziţii la sediile unor firme din Bucureşti şi Constanţa, reprezentanţii acestora fiind duşi la audieri.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, vineri dimineaţă, pentru Mediafax, că unele din ceasurile găsite de anchetatori valorează câte 200.000 de euro. Totodată, bijuteriile din aur cu diamante, de asemenea foarte scumpe, provin din Italia.

Poliţiştii au confiscat accesoriile în urma a opt percheziţii în Bucureşti şi două în Constanţa.

Reprezentanţii firmelor care le ofereau spre vânzare aveau, însă, doar o parte din documentele justificative privind provenienţa acestora şi legalitatea afacerii, astfel că mai multe persoane au fost duse la audieri, fiind suspectate de spălare de bani, evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi înşelăciune.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor (SIF) din Poliţia Capitalei, coordonat de Parchetul Tribunalului Bucureşti.

SURSA: Mediafax