De ce era nevoie de un sistem de licitații interactiv pe piața de profil din România?

Inițiativa a pornit de la o nevoie imediată: vânzarea echipamentelor vechi, la prețuri corecte pentru momentul actual al pieței. 

Lipsa unei platforme online special gândite pentru plasarea acestui profil de produse, dar mai ales, lipsa unei promovări eficiente a echipamentelor și utilajelor către cumpărătorii direct interesați au dus la apariția bidex.ro, prima platformă românească de licitații dedicată segmentului industrial.

Sistemul de achiziții prin licitație asigură transparența tranzacției dar și controlul în timp real al raportului cerere/ofertă. Indiferent de situația financiară din momentul ofertării, vânzătorul decide dacă oferta maximă primită este conformă cu așteptările sale sau este la nivelul maxim al pieței. În funcție de aceste analize, el poate mai apoi hotărî dacă acceptă oferta, sau dacă așteaptă o nouă licitație.

Avantajele achiziției și vânzării de echipamente și utilaje prin licitații

Platforma preia procesul de vânzare și se ocupă de toate etapele intermediare. Pentru a beneficia de aceste servicii, veți avea nevoie de un cont activ, creat în platforma bidex.ro. 

După crearea contului și semnarea contractului de colaborare, listarea echipamentelor și utilajelor pe platforma de licitații se va realiza cu ajutorul unui reprezentant Bidex. Totul se realizează online, sistemul oferind configurări intuitive, precum și tutoriale video explicative.

Orice cumpărător sau vânzător prezent beneficiază de următoarele servicii:

  • Licitațiile sunt gestionate de reprezentații platformei, tot procesul de listare/ofertare/vânzare/raportare fiind pus la dispoziția beneficiarului.
  • Personalul Bidex realizează (la nevoie) fotografierea produselor, inspecția tehnică a utilajelor, descrierea tehnică a echipamentelor, precum și listarea acestora în platformă.
  • Se stabilesc prețurile de listare în licitație, prețurile țintă și prețurile rezervă (cele sub care tranzacția nu se poate finaliza).
  • Se alege o zi pentru vizualizarea echipamentelor de către participanții la licitație; vizionarea va fi asistată de un reprezentant Bidex.
  • Se pregătește licitația și se postează pe platformă. Prin intermediul platformei se gestionează transferul banilor, iar la final un reprezentant Bidex supervizează ridicarea echipamentelor/utilajelor vândute.
  • Fiecare licitație este promovată de reprezentații Bidex cu asigurarea unor bugete de marketing adaptate principalelor rețele din mediul online, precum: Google Ads, Facebook, Instagram și Linkedin. De această promovare fiecare client beneficiază în mod gratuit. 
  • Fiecare licitație se încheie cu un raport detaliat care include, în mod transparent, tot procesul de ofertare.
  • Decizia vânzării se află mereu la client. Dacă prețul obținut este sub prețul țintă, clientul poate decide dacă vinde la prețul primit sau repune obiectele nevândute în licitație. În plus, vânzarea se poate realiza chiar dacă cea mai mare ofertă primită este sub prețul rezervă.

De ce să luați în considerare înscrierea în comunitatea bidex.ro

Platforma de licitații online bidex.ro este în plină ascensiune. La doar o lună de la deschiderea oficială există peste 2000 de conturi de utilizatori create exclusiv de companii, iar numărul acestora este în continuă creștere. 

Există patru pachete pentru publicarea de licitații dar și posibilitatea unui parteneriat 100% personalizabil în funcție de nevoile clientului. Puteți începe să licitați echipamente și utilaje cu zero costuri de afișare și sunteți mereu siguri că vindeți la cel mai bun preț al pieței.

Platforma de licitații presupune o bună deschidere a segmentului B2B, precum și exclusivitate: bidex.ro este prima și singura platformă de acest profil din România. 

Prin intermediul platformei clienții primesc acces la baza de date a cumpărătorilor direct interesați de echipamentele vândute. Și fiecare client beneficiază de servicii de promovare dinamice, capabile să maximizeze prețul de vânzare

Spre deosebire de platformele obișnuite de vânzări/plasare de produse, bidex.ro asigură promovarea activă a listărilor. Fiecare licitație este promovată individual folosindu-se soluții gândite pentru a atrage clienții potriviți pentru echipamentele și/sau utilajele vândute. Sistemul de licitații permite, mai apoi, ofertarea dinamică și obținerea unui preț maximal, raportat la situația financiară a pieței de la momentul actual.

Noi reglăm cererea și oferta.

Bidex Team.