Ea a precizat că lucrează cu două case de avocatură şi a arătat, în context, că a găsit de curând pe piaţă un magiun care nu respectă legea magiunului deoarece conţine 16% adaos de zahăr.

'Am găsit de curând şi voi pune pe Facebook un magiun cu 16% adaos de zahăr. Este incredibil. Buletinul a ieşit astăzi (joi – n.r.). O să-l vedeţi pe Facebook. Momentan pe aceste firme (care nu respectă reţeta magiunului -n.r.) le elimină ANPC (Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorilor – n.r.). Eu cer daunele mele materiale pentru că de trei ani ei vând magiun la un preţ de dumping câştigând 100%, în timp eu ce la preţul pe care îl am la raft sunt în pierdere în continuare', a declarat Bibiana Stanciulov.

Potrivit sursei citate, legea magiunului spune că acesta se face numai din prune proaspete şi trebuie să aibă concentraţie de minimum 55% substanţă uscată.

De asemenea, Stanciulov a precizat că, până în prezent, a eliminat produsul unui retailer de pe piaţă pentru că nu respecta legea magiunului.

Producătorul magiunului de prune Topoloveni, compania Sonimpex, şi-a deschis joi, pentru al cincilea an consecutiv, porţile fabricii din localitatea agreşeană în cadrul unui eveniment care va celebra cei 100 de ani ai reţetei tradiţionale de magiun de prune.

Magiunul din prune Topoloveni este singurul produs din România care beneficiază de fonduri europene pentru promovare deoarece este singurul care a obţinut certificatul de 'Indicaţie Geografică protejată ' acordat de UE, accesând în acest sens două programe cu o perioadă de desfăşurare de câte 3 ani fiecare.

Sonimpex este furnizor al Casei Regale a României, multiplu premiat 'Superior Taste Award' de către Institutul pentru Gust şi Calitate Bruxelles, Ambassador of the 'Romanian tradiţional taste'.

Compania Sonimpex este singurul producător român din domeniul prelucrării şi conservării fructelor fără zahăr adăugat, fără aditivi şi fără agenţi de conservare, având în portofoliu, pe lângă Magiunul de prune Topoloveni, şi o gamă de circa 10 dulceţuri fără zahăr adăugat şi fără conservanţi, dar şi o zacuscă de vinete şi o pastă de tomate.

Magiunul de prune Topoloveni deţine certificarea IGP la nivel european din 7 aprilie 2011, acesta fiind produs după o reţetă păstrată din anul 1914.

AGERPRES