Producătorul de îngheţată autohton Betty Ice, controlat de omul de afaceri Vasile Armenean, a înregistrat, în ultimii ani, creşteri medii de 40%, pe fondul investiţiilor permanente în echipamente de producţie, logistică, distribuţie şi promovare. Deşi bugetul de promovare din ultimul an a fost unul consistent, în 2009, investiţiile sunt orientate, în principal, către distribuţie, logistică şi producţie.

 

„Criza ne afectează mai mult prin costul creditelor şi mai puţin la consumul de îngheţată, pentru noi contează foarte mult cum va fi vremea”, a declarat Vasile Armenean.

 

Înfiinţată în anul 1994, compania, care astăzi produce peste 6000 de tone de îngheţată anual, şi-a început activitatea într-un spaţiu închiriat la Fabrica de Conserve din Suceava. Distribuţia fabricii Betty Ice acoperă, în prezent, aproximativ 20 000 de puncte de vânzare în perioada verii, compania având 13 filiale la nivel naţional. Cifra de afaceri înregistrată la sfârşitul anului 2008 a fost de aproximativ 20 de milioane de euro, în creştere cu 19% faţă de anul precedent.