Raluca Turcan pune tunurile pe Piedone: Primăria Capitalei ar fi BestJobs pentru familia lui

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, crede că soluția pentru Primăria Capitalei nu sunt nici Nicușor Dan și nici Cristian Popescu Piedone. Președinta organizației PNL Sibiu spune că actualul edil al Capitalei este depăşit de administraţie şi nu face faţă provocărilor. Totodată, Cristian Popescu Piedone şi-ar aduce la primărie „BestJobs pe care îl are pentru familia lui la Sectorul 5” şi ar parazita astfel Primăria Capitalei. Declarațiile au fost făcute la şedinţa Comitetului de Coordonare al PNL Bucureşti.

„Vă spun câteva lucruri, în calitate de ministrul al Culturii şi de preşedinte de organizaţie la Sibiu şi cu mâna pe inimă vă spun că îmi doresc ca PNL Bucureşti să poată să ofere alternativa la administraţia bucureşteană condusă de Nicuşor Dan. De ce? Simplu: Nicuşor Dan este depăşit de administraţie şi nu face faţă provocărilor, însă Piedone şi-ar aduce la Primăria Bucureşti BestJobs pe care îl are pentru familia lui la Sectorul 5 şi ar parazita, din nefericire, Primăria Bucureşti. Lucrul acesta trebuie să vă motiveze” a spus Turcan.

Penelista este de părere că alesul alianței PSD PNL, Cătălin Cîrstoiu, pe care spune că îl cunoaște de foarte mult timp, este un bun manager, ştie să aducă fonduri europene, ştie să atragă investiţii și poate să aibă o viziune de ansamblu. Ea spune că asta înseamnă administraţia Bucureştiului: investiţii, şcoli mai bune şi mai sigure, spaţii de recreere, instituţii culturale vii, atractive şi sprijinite la modul real.

Filiala București a PNL trebuie să fie exemplu

Ea a spus că există premisele ca filiala PNL Bucureşti trebuie să dea semnalul unui PNL puternic în toată ţara.

„În România, în ultima perioadă se vorbeşte parcă prea puţin despre dreapta românească, se vorbeşte prea puţin despre politici de dreapta. Singurul partid veritabil de dreapta este PNL, singurul partid care a pus bazele dezvoltării sănătoase pentru România este PNL, tot ceea ce s-a construit stabil şi sustenabil în România a fost dat de PNL la guvernare. Şi de aceea PNL trebuie să fie în continuare la guvernare, să fie în continuare vocea electoratului de dreapta, să fie în continuare vocea modernizării României, atragerii fondurilor europene, atragerii investiţiilor şi deschiderii României pentru tânăra generaţie, care, chiar dacă pleacă să lucreze în străinătate, să aibă motivaţia să revină în România şi să trăiască în România”, a mai spus Raluca Turcan.

Liberalii sunt cu ochii pe candidatura lui Cătălin Cîrstoiu

Lucian Bode, secretarul general al PNL, a afirmat, referindu-se la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, că Bucureștiul se află într-o situație în care nu-și mai permite întârzieri politice și administrative suplimentare, iar configurația actuală a administrației a fost ineficientă, conducând la o stare de letargie a sistemului.

„Capitala nu mai are timp pentru alte bâlbe politice și administrative. Răbdarea Bucureștiului a ajuns la final. Ne dorim să trăim într-un oraș cu adevărat european, noi avem cei mai buni candidați. Soluția nu vine de la partide de conjunctură cu lideri providențiali, nu punem lăsa Capitala pe mâna nepricepuților, a celor care s-au victimizat. 4 ani a fost o fugă de responsabilitate.

Bode a afirmat că PNL are toate resursele necesare pentru a obține victoria în București. El a subliniat că viziunea este sănătoasă pentru un oraș cu aproximativ 2 milioane de locuitori. Liberalul și-a imaginat cum ar arăta Bucureștiul condus de o echipă de profesioniști. Liderul PNL spune că liberalii își doresc ca întreaga Capitală să fie administrată așa cum este manageriat sectorul 6.

Bode îți dorește o echipă la Capitală care să aducă energii pozitive și a criticat formula actuală a administrației, spunând că a eșuat și că orașul este într-o stare de letargie. Bode a subliniat că este necesară prezența unor oameni cu o perspectivă nouă, adăugând că creșterea din ultimii ani nu este meritului administrației. Liberalul a spus că se putea face mult mai mult. Candidații alianței sunt prezenți cu această viziune nouă, în timp ce cei care au avut responsabilități la primăria generală s-au retras în birouri și au dat vina pe greutățile moștenite.