‘Confirm decizia de a nu-mi prezenta candidatura la preşedinţia Consiliului de miniştri’, a declarat el în cursul unei conferinţe de presă convocate după-amiază la Lesmo, la aproximativ 40 de km nord de Milano.

‘Vor exista consecinţe. Mă simt obligat să rămân în câmpul /politic/ pentru a reforma planeta justiţie’, a afirmat anterior Berlusconi la TG5, unul dintre posturile sale de televiziune. Anumiţi ‘cetăţeni nu au înţeles ce mi s-a întâmplat’, a adăugat magnatul.

Miercuri, Il Cavaliere anunţase că renunţă să îşi prezinte candidatura la şefia guvernului cu ocazia alegerilor legislative prevăzute pentru primăvara lui 2013. ‘Rămân alături de cei mai tineri, care trebuie să joace şi să marcheze goluri’, declara patronul clubului de fotbal AC Milan.

Două zile mai târziu, Silvio Berlusconi a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru fraudă fiscală în dosarul Mediaset, pedeapsă redusă de facto la un an, graţie unei amnistii. Tribunalul a decis, de asemenea, că fostul prim-ministru va avea interdicţie de exercitare a unei funcţii publice timp de 5 ani.

Aceste pedepse nu sunt executorii în aşteptarea unei sentinţe definitive, până atunci fiind însă timp suficient pentru prescrierea faptelor. Avocaţii lui Berlusconi au anunţat că vor depune recurs până la data de 9 noiembrie.
SURSA: Agerpres