Fostul comisar european Mario Monti a primit duminică seară din partea preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano, mandatul de a forma un nou guvern care să îi succeadă celui condus de Silvio Berlusconi.

Mario Monti este președintele grupului european al Comisiei Trilaterale, care a avut în acest weekend o întâlnire în capitala Olandei.

Coincidență sau nu, în Grecia a ajuns premier un om care are de asemenea legăruri cu organizația despre care se spune ar conduce întreaga lume.

Fostul vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), Lucas Papademos, a fost numit oficial prim-ministru al Greciei. Conform unei liste ce conține componența Comisiei Trilaterale, Lucas Papademos este membru în acest organism înfiinţat în 1973, la iniţiativa afaceristului american David Rockefeller.

Din Comisie, mai fac parte guvernatorul BNR Mugur Isărescu, reprezentantul României la FMI Mihai Tănăsescu și Răsvan Radu, care conduce UniCredit Ţiriac Bank, ultimul devenind membru al organizaţiei în toamna acestui an.