Conform unor documente remise Autorităţii de Control a Pieţelor Financiare din SUA (Securities and Exchange Commission – SEC), la data de 31 decembrie 2016 grupul Berkshire Hathaway deţinea 57,4 milioane acţiuni Apple, cu o valoare de piaţă de 7,74 miliarde de dolari, faţă de 15,2 milioane acţiuni la finele lunii septembrie. Această participaţie face din Berkshire Hathaway unul din primii 10 acţionari la Apple, în condiţiile în care marţi seară acţiunile producătorului telefoanelor iPhone au atins un nou record de 135,02 dolari per titlu.

De asemenea, datele oficială arată că în ultimul trimestru al anului trecut Berkshire Hathaway a investit masiv şi în principalele patru companii aeriene americane deţinând participaţii în valoare totală de 9,3 miliarde de dolari la American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines şi United Continental, faţă de 1,3 miliarde de dolari în trimestrul al treilea. Aceste investiţii i-au surprins pe analişti având în vedere că în ultimele decenii Buffett a considerat companiile aeriene drept investiţii în pierdere.

Holdingul condus de Warren Buffett a mai dezvăluit marţi că a preluat participaţii la producătorul de seminţe Monsanto Co, care este pe cale să fie preluat de grupul german Bayer, precum şi la compania de radio prin satelit Sirius XM.

În ultimii 50 de ani, Berkshire a cumpărat mai multe zeci de companii în diferite sectoare variind de la asigurări la companii de transport feroviar în condiţiile în care Warren Buffett recomandă diversificarea investiţiilor în afaceri capabile să asigure o creştere constantă a veniturilor pe termen lung. AGERPRES