Este vorba despre un proiect de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal care a trecut miercuri de Camera Deputaţilor, după ce fusese adoptat de Senat, informează stirileprotv.ro.

Proiectul se referă la reducerea cotei de TVA la 9% pentru diverse produse alimentare şi băuturi, printre care şi berea la halbă.

Modificarea în acest sens a fost propusă de deputatul Adrian Merka din Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei şi se referă la "berea încadrată tarifar la codul NC 22 03 00 10".

Iniţiatorul îşi motivează propunerea prin aceea că "s-ar putea colecta mai multe venituri prin creşterea vânzărilor de bere la draft, întrucât adaosul comercial este mai mare în HORECA, iar noi locuri de muncă vor putea fi create, mai ales pentru categorii defavorizate precum persoane mai puţin calificate, studenţi, tineri fără experienţă. Astfel, dacă prin această măsură s-ar crea un plus de consum de 100 000 hl de bere în zona HORECA, această evoluţie s-ar traduce prin efecte pozitive asupra încasărilor bugetare şi a ocupării forţei de muncă, net superioare faţă de aceeaşi evoluţie în zona de retail". 


Te-ar putea interesa și: