Printre băncile la care BERD vrea să achiziţioneze acţiuni se află Priorbank, deţinută în proporţie de 87,7% de grupul austriac Raiffeisen. 

Săptămâna aceasta, BERD a acceptat să acorde un împrumut de 50 de milioane de euro (59,4 milioane de dolari) băncii de stat Belinvestbank pentru a-şi majora capitalul înaintea privatizării. 

În 2015, BERD a achiziţionat o participaţie de aproximativ 25% în Belinvestbank, una din primele cinci mari bănci din Belarus, pentru a stimula procesul de privatizare. BERD încă nu a decis dacă va converti împrumutul acordat Belinvestbank în acţiuni sau va achiziţiona o participaţie separată, a declarat Chakrabarti. Acesta a adăugat că o altă bancă în care BERD ar putea cumpăra acţiuni este Moscow Minsk Bank, deţinută aproape integral de Banca Centrală din Belarus. 

Portofoliul de împrumuturi al Belinvest se ridică la un miliard de dolari la 31 martie 2017, creditele neperformante reprezentând 140 milioane de dolari, din care aproximativ 100 de milioane de dolari erau către companii de stat. Conform acordului cu BERD, banca va restructura credite neperformante în valoare de aproximativ 60 de milioane de dolari. 

În România, Raiffeisen Bank este o bancă universală care oferă o gamă completă de produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie precum unităţi bancare, reţele de ATM şi EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) şi internet banking (Raiffeisen Online). 

Banca are o reţea de peste 478 agenţii în toată ţara, care deservesc aproximativ două milioane clienţi, dintre care aproape 100.000 de IMM-uri şi 5.700 corporaţii mari şi medii. (Sursa: Agerpres)