Rezolvarea problemelor din sistemul feroviar presupune o reducere a tuturor cheltuielilor şi un calcul corect al subvenţiilor, a declarat, luni, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu. Acesta a adăugat că ajutoarele acordate companiilor de profil ar trebui să crească cu 30-40%.

„La noi, (subvenţia – n.r.) este pusă la nişte cifre mult mai mici decât se ştie de către toată lumea că sunt necesare şi atunci bineînţeles că se acumulează permanent diferenţe, care se duc în arierate şi creează cifre care pentru reprezentanţii FMI sau pentru oricine altcineva arată nereguli. Cred că trebuie să dăm subvenţiile care sunt normale, bineînţeles după toate socotelile, după toate calculele”, a declarat Berceanu, la finalul întrevederii cu reprezentanţii FMI, care a avut loc la Ministerul Finanţelor.

Discuţii cu FMI

Ministrul a precizat că discuţiile avute cu reprezentanţii Fondului au vizat cele trei companii din domeniul feroviar şi Metrorex. „Noi am explicat care este situaţia lor, ce s-a întâmplat anul trecut şi ce avem de gând să facem anul acesta”, a spus Berceanu.

El a adăugat că reprezentanţii Fondului au afirmat că nu doresc impunerea unor măsuri nerealiste la minister, dar „vor să vadă paşi înainte”.

„Urmează să ne mai întâlnim, să mai discutăm”, a adăugat ministrul Transporturilor.

SURSA: Mediafax