Fostul ministru al transporturilor, Ludovic Orban ori are probleme de memorie, ori in cei doi ani de mandat nu a avut habar de ceea ce s-a intamplat in minister, a declarat Radu Berceanu, actualul ministru al transporturilor si infrastructurii.

Potrivit lui Berceanu, Ludovic Orban a „uitat” de facturile neachitate ale Companiei Nationale Aadministratie a Drumurilor Nationale din Romania (CNADNR) si situatia lucrarilor aferente anului 2008.

“Ii aducem la cunostinta fostului ministru al transporturilor ca datoriile CN ADNR – facturi emise in 2008 –  se ridica la 1,787 miliarde lei fara TVA, inclusiv datoriile catre Bechtel”, a declarat Radu Berceanu.

Acesta a explicat ca in cazul contractului cu firma americana Bechtel, datoriile catre aceasta se ridicau, in 8 decembrie 2008, la suma de 53.853.640 euro plus TVA, la care se adauga facturile emise pentru unele lucrari certificate.

„La aceasta se adauga 12.164.702 euro pentru lucrari din decembrie 2008 facturate la inceputul lui ianuarie 2009, si 57.638.954 euro reprezentand lucrari necertificate inca de catre consultant”, a mai precizat actualul ministru al transporturilor prin intermediul unui comunicat.

Astfel, potrivit lui Radu Berceanu, datoriile ajung la un total general de 144.773.421 euro, cu TVA.

Declaratiile ministrului Radu Berceanu vin dupa ce Ludovic Orban „a facut o serie de aprecieri asupra datoriilor Ministerului Transporturilor” cu o seara inainte, se mentioneaza in documentul inaintat presei.