Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, vrea să elimine autorizaţiile speciale de transport, care permit supraîncărcarea camioanelor, şi le-a cerut directorilor CNADNR să-i prezinte miercuri, 20 ianuarie, un proiect pe acestă temă.

„Ministrul Berceanu a avut azi (miercuri-n.r) o şedinţă cu directorii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), unde le-a cerut ca până diseară să vină cu un proiect, care să elimine în totalitate autorizaţiile speciale de transport, pentru că multe firme obţin aceste documente şi circulă legal cu basculantele încărcate cu 60 de tone, în loc de 40 de tone cât este greutatea maximă admisă”, au declarat surse ministeriale, citate de Mediafax.

Berceanu a criticat în mai multe rânduri firmele care circulă cu camioanele încărcate peste 40 de tone, spunând că acestea contribuie la distrugerea infrastructurii rutiere.

În luna aprilie a anului trecut, ministrul anunţa că va propune guvernului confiscarea autovehiculului care circulă cu greutatea mai mare decât cea admisă.

SURSA:
Mediafax