Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a demis, miercuri, nouă directori comerciali de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în urma scandalului de la Giurgiu.

Dintre cei nouă directori, şapte sunt de la Direcţiile Regionale de Drumuri şi Poduri, unul este de la Direcţia de Drumuri Bucureşti, iar celălalt este directorul comercial al CNADNR, Ecaterina Munteanu.

Potrivit Mediafax, alţi opt directori generali de la direcţiile regionale au primit avertisment, precum şi directorul general adjunct pentru întreţinere din CNADNR, Cristian Duică.

„Noi trebuie să fim atenţi şi la încasările proprii. Nu putem sta mereu cu mâna întinsă. Am demis nouă directori comerciali de la direcţiile regionale şi de la nivel central, iar alţi opt au primit avertisment pentru că sunt, indirect, implicaţi în ce s-a întâmplat la Giurgiu”, a spus Berceanu.

Ministrul a spus că mulţi şoferi cumpără roviniete de o zi, neperforate, prin înţelegeri cu vânzătorii, şi le perforează în momentul în care sunt controlaţi.

Opt casieri, angajaţi ai CNADNR care lucrează în Vama Giurgiu, au fost reţinuţi, în 20 mai, pentru luare de mită, după ce în urma unui control făcut în birourile acestora au fost găsiţi circa 8.000 de euro, bani care ar fi fost daţi de şoferi pentru a le fi percepute taxe mai mici la traversarea podului.

SURSA: Mediafax