Conform datelor publicate de autoritățile germane, producția a ajuns la 49,46 milioane hectolitri, susținută de vremeea caldă de vară și de exporturi.

Oficialii Agenției Federale de Statistică au arătat că temperaturile neobișnuit de ridicate din aprilie și din mai au majorat cererea de consum mult peste așteptările producătorilor, conform Reuters.

Ultima perioadă de creștere a producției de bere din Germania a avut loc în 2006, vara în care nemții au fost gazdele Cupei Mondiale la fotbal, creșterea fiind de 0,2%. Nemții rămân în topul băutărilor de bere, cu un consum de circa 120 de litri anual, însă, în ultimii ani, consumatorii au început să bea tot mai mult vin și alte alcoolice, motiv pentru care producția de bere a început să scadă.
Volumul de bere exportat, care se ridică de obicei la o zecime din producția națională, a crescut cu 5,3% față de primele șase luni ale anului trecut, ponderea exporturilor crescând până la 13,6% din total.

Majoritatea producătorilor germani sunt relativ mici, companii private care nu produc cantități masive de băutură. Cea mai cunoscută bere germană la nivel mondial, Beck’s, se află în prorietatea celui mai mare producător mondial, respectiv belgienii de la Anheuser-Busch InBev.

Producătorii de bere din România preconizează încă un an de scădere în producția de bere. Volumul total de bere produsă la noi este de sub 18 milioane hectolitri anual.