Cu o gamă extinsă de produse, BenQ Lifestyle Design Center, cel mai important centru de design din cadrul grupului BenQ, a fost distins cu 5 prestigioase premii red dot pentru design în 2009.

Produsele câştigătoare ale corporaţiei BenQ de anul acesta sunt: BenQ Joybook R47 (o combinaţie reuşită între tehnologia contemporană şi arta tradiţională), BenQ Joybook P53 (ce oferă o experienţă deosebită de navigare pe Internet şi un design inspirat din liniile unui divan), BenQ All-in-one PC (un PC pentru întreaga familie), camera digitală BenQ C850 (durabilitate şi profesionalism), precum şi monitorul LCD BenQ E2400HD (expresia modernă a unui gust rafinat).

Aceste premii reprezintă recunoaşterea deosebită a creativităţii design-ului propus de  BenQ Lifestyle Design Center de către Design Zentrum Nordrhein Westfalen – autoritatea internaţională ce acordă premiile red dot produselor şi conceptelor deosebite. Împreună, cele două centre ale grupului au fost distinse cu peste 200 de premii internaţionale de design, din 2002, un record absolut ce atestă calităţile impresionante ale design-ului de produs ale acestora.

“Premiile red dot demonstrează recunoaşterea de către comunitatea internaţională a conceptului şi a direcţiei potrivite de design, adoptate de grupul nostru,” a declarat Manfred Wang, Chief Design Officer, care coordonează echipa.

Potrivit lui Wang, grupul adoptă o filozofie de design care îşi propune să treacă dincolo de culturile occidentale şi orientale şi să reunească raţionalul şi sensibilitatea, pentru crearea unei experienţe de utilizare a produselor cât mai accesibilă. Tendinţele design-ului se îndreaptă acum mai mult către stilul de viaţă al utilizatorilor, precum şi către satisfacerea nevoilor acestora, pentru a construi produse care să îndeplinească atât nevoile practice, cât şi standardele estetice. Concentrarea exclusiv pe tehnologiile complicate sau pe specificaţiile mai puternice ale produselor nu va duce compania foarte departe, a completat Wang.

Premiul red dot este, fără îndoială, o distincţie de invidiat, din partea comunităţii internaţionale de design, conform declaraţiilor lui Wang. Designeri recunoscuţi şi experţi în domeniul design-ului din întreaga lume fac parte din comitetul de arbitrii, analizând nominalizările în funcţie de anumite criterii, precum: gradul de inovaţie, aspect, vandabilitate, caracterul practic, funcţionalitate, ergonomie şi funcţii eco.

Cele 5 produse ale BenQ Group vor fi expuse în faţa unei audienţe internaţionale în cadrul muzeului red dot design la Zeche Zollverein, un sit UNESCO World Cultural Heritage din Germany, începând din 7 ianuarie 2009 până pe 30 iunie 2010.

BenQ Joybook R47

Modelul Joybook R47 utilizează tehnologia modernă  pentru a recrea frumuseţea artei italiene tradiţionale de confecţionare a pielăriei. Pentru o impresie reală de piele împletită, creatorii au utilizat o matrice deosebită, iar procesul de gravură repetat la care a fost supus a rezultat într-o textură fină. Un strat protector special este aplicat pentru redarea unei senzaţii deosebite a pielii, din exterior până în interior. Semnalele luminoase sunt integrate în touch pad, pentru un aspect mai elegant şi mai curat.

BenQ Joybook P53

BenQ Joybook P53 este un laptop de 15 inci conceput special pentru interconectarea la dispozitivele home cinema, internet şi alte produse multimedia. Design-ul este inspirat din aspectul unui divan confortabil. O bandă generoasă de piele este situată pe capacul laptopului cu forme rubiconde, oferind o senzaţie de confort şi relaxare. Contrastul creat de alăturarea metalului materialului din piele sporeşte stilul urban minimalist. Modelul de suprapunere pe suprafaţa metalică nu simbolizează numai conexiunea dintre reţelele sociale şi spaţiul virtual, dar, de asemenea, îndreaptă cele mai noi tendinţe din modă către îmbinarea confortului cu tehnologia informaţională.

PC BenQ All-in-one

PC-ul All-in-one este creat pentru utilizarea de către toţi membrii familiei, în căutarea unui PC potrivit pentru un stil de viaţă simplu. PC-ul oferă funcţii de bază şi, în acelaşi timp, îi ajută pe utilizatorii mai în vârstă să aibă acces mai rapid la utilizarea computerului, prin interfaţa uşor de utilizat, personalizată şi simplificată. Design-ul conceptului All-in-one este inspirat de plantele din casă şi veiozele de birou, care ajută PC-ul să se integreze în peisajul familial.

Camera digitală BenQ C850

Modelul BenQ C850 impresionează prin durabilitatea şi funcţiile profesioniste. Partea metalică din faţă este inspirată de caracteristicile puternice şi rezistente ale arhitecturii unui “minereu” şi reflectă încrederea pe care o oferă produsul. Banda din piele din faţă până în spate creează o senzaţie plăcută la atingere. Design-ul iese din stereotip, fiind lipsit de fragilitatea specifică produselor digitale şi creează o legătură cu realitatea de zi cu zi.

Monitorul BenQ E2400HD LCD

Monitorul BenQ E2400HD reprezintă o expresie modernă a gustului rafinat. Inspirat din stilul mobilierului clasic, monitorul dispune de finisaje discrete, cu linii rotunde. Carcasa din metal oferă o senzaţie de simplitate, iar textura din piele din spatele monitorului adaugă un plus de căldură şi un contrast deosebit faţă de sobrietatea suprafeţei reflexive.

Corporaţia BenQ, unul dintre principalii furnizori de produse digitale, este o companie cu multiple dezvoltări în comunicaţiile mobile, tehnologia de afişare a imaginii şi tehnologia mobilă. BenQ oferă produse ce beneficiază de design inovator, uşurinţă în utilizare şi tehnologii integrate în platforme care promit să împlinească motto-ul BenQ de “Bringing Enjoyment and Quality to Life,” incluzând proiectoare digitale, monitoare LCD, laptopuri, netbook-uri, PC-uri all-in-one, televizoare LCD, camere foto digitale, dispozitive de stocare, telefoane mobile, medii de stocare şi periferice (mausuri şi tastaturi). Veniturile din 2008 ale corporaţiei BenQ au depăşit 1.54 miliarde USD.

Grupul BenQ este format în prezent din 12 companii care operează independent folosind resurse comune şi împărtăşind aceleaşi sinergii de extindere. Grupul BenQ include: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (nr.3 la nivel mondial în producţia de paneluri TFT-LCD de format mare), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, Daxon Technology Inc., Daxin Materials Corp., BenQ Guru Software Co., BenQ Hospital, Darwin Precisions Ltd, Raydium Semiconductor Corporation, Cando Corporation şi Wellypower Co., Ltd.