Această soţie yemenită a fost rănită la picior în cursul focurilor de armă lansate în cadrul operaţiunii care a condus la moartea lui Osama ben Laden, iar acum primeşte îngrijiri medicale, fiind supusă totodată interogatoriului, în Pakistan, în acelaşi timp cu alte 15 rude ale soţului ei, au adăugat responsabilii citaţi.

"Ea a declarat în arabă că Ben Laden şi familia sa trăiseră în acest complex (din Abbottabad) în ultimii cinci şi că nu părăsiseră niciodată complexul" în această perioadă, a declarat unul dintre responsabili.
"Totuşi, nu este vorba decât de declaraţiile sale şi noi nu le-am coroborat încă", a recunoscut acesta.

Un al doilea responsabil din domeniul securităţii a furnizat aceleaşi informaţii.

Aceşti responsabili au mai semnalat că în complexul respectiv au fost găsite, în viaţă, trei dintre soţiile lui Osama ben Laden, yemenite sau saudite, precum şi 13 dintre copiii lor. Tot acolo a fost găsit trupul neînsufleţit al unuia dintre fiii liderului Al-Qaida.

Osama Ben Laden a fost ucis în noaptea de duminică spre luni de un comando al forţelor speciale americane în reşedinţa în care se ascundea, la Abbottabad, după ce fusese căutat timp de 10 ani, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001 din SUA, potrivit aceleiaşi surse.
SURSA: Agerpres