"Confirm explozia dintr-un imobil de locuinţe. Încă nu cunosc cauzele. Nu ştiu dacă există victime", a declarat el pentru AFP. 

Citat de site-ul de internet Bx1, un ales local, Charles Picqué, primarul cartierului în cauză, Barriere Saint-Gilles, a declarat: "Se pare că este o explozie provocată din cauza acumulării de gaze. Două persoane au fost rănite, dar serviciile de urgenţă trebuie să caute printre dărâmăturile locuinţei distruse". 

AFP aminteşte că la 22 martie 2016, Bruxellesul a fost ţinta celor mai grave atentate din istoria sa, care au făcut 32 de morţi şi peste 320 de răniţi la metroul şi aeroportul din capitala Belgiei. De atunci, serviciile de securitate belgiene sunt în alertă, iar orice eveniment neobişnuit suscită un interes sporit din partea mass media. 

Incidente în Franţa

Traficul aerian a fost suspendat pe aeroportul Orly, la sud de Paris, după ce un bărbat a fost împuşcat mortal de forţele de securitate de pe aeroport după ce acesta a luat arma unui militar care se afla în misiune de patrulare, relatează AFP.

Vineri, un individ a ucis cu un cuţit două persoane în Paris, iar potrivit unei surse din cadrul Poliţiei, acesta ar fi strigat "Allah Akbar" în momentul atacului.

Alte surse din rândul forţelor de ordine susţin că actul ar putea avea la bază o problemă familială, relatează LeFigaro.fr, citat de Mediafax.ro.

Un incident armat s-a produs joi dimineaţă într-un liceu din Grasse, în Alpii Maritimi, informează BFMTV şi AFP.

Un bărbat aflat în posesia mai multor arme a deschis focul, vizându-l îndeosebi pe directorul liceului Tocqueville. Există temeri că mai multe persoane au fost rănite, transmite BFMTV, care adaugă că o persoană a fost reţinută. 

Potrivit Reuters, serviciile de urgenţă din Grasse, sudul Franţei, i-au avertizat pe Twitter pe locuitori să rămână în case, iar guvernul francez a lansat o alertă de atac terorist prin intermediul aplicaţiilor de telefon după incidentul din Grasse. 

O persoană a fost rănită uşor joi, în explozia produsă în momentul în care a deschis un plic la sediul Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi ale Băncii Mondiale din Paris, transmite joi postul BFM TV, citat de Reuters.

Agenţia britanică de presă citează totodată Departamentul de Poliţie potrivit căruia la birourile FMI şi ale Băncii Mondiale din Paris este în curs de desfăşurare o operaţiune a poliţiei.