Banca Europeană de Investiţii (BEI) estimează că va acorda în România, anul viitor, credite de 1,5 miliarde de euro, în principal pentru investiţii în energie, sprijinirea IMM-urilor şi a proiectelor municipalităţilor, a declarat, joi, la Bucureşti, vicepreşedintele BEI Matthias Kollatz-Ahnen.

„Am acordat în 2008 împrumuturi de 1,1 miliarde de euro. În 2009 şi 2010 vrem să acordăm câte circa 1,5 miliarde euro. Suntem aproape de atingerea acestei cifre anul acesta, anticipez că o vom atinge sau vom fi uşor sub acest nivel”, a spus el într-o conferinţă de presă.

Oficialul BEI a precizat că de la începutul anului s-au semnat împrumuturi însumând 800 de milioane de euro, pentru perioada următoare fiind programate finanţări destinate Ford (circa 400 de milioane de euro) şi Petrom (200 de milioane de euro).

Împrumut către Ford, ca şi acordat

În ceea ce priveşte finanţarea Ford, acordarea împrumutului este doar „o chestiune de proceduri”, a arătat vicepreşedintele BEI.

El a mai spus că România are un potenţial ridicat în domeniul energiei regenerabile, dar nu sunt multe investiţii pe acest segment.

SURSA:Mediafax

Te-ar putea interesa și: