Deocamdată băncile au puţine oferte de economisire (depozite) cu o scadenţă de 2 ani, mai exact şase la număr, inclusiv cu produsul BCR. Chiar dacă BCR vine prin noul produs cu o dobândă uşor mai mare (6,77% pe an) decât următoarele două clasate (6,75% – Carpatica şi ProCredit), aceasta este semnificativ peste dobânda oferită de o altă bancă de top 10 – BRD (4,65% pe an).

În plus, deşi majoritatea depozitelor retrase înainte de scadenţă nu oferă clienţilor vreo dobândă, MaxiPlus, depozitul lansat azi de BCR, vine cu o dobândă graduală. Astfel, dacă depozitul este retras în primele şase luni, clientul va primi o dobândă de 3% pe an pentru perioada depunerii. Dobânda creşte la 4% pe an dacă banii sunt ţinuţi în depozit între 6 şi 12 luni, iar dacă perioada de economisire se întinde pe 12-18 luni, dobânda creşte la 5% pe an. În cazul în care banii sunt ţinuţi în depozit 18-24 de luni (exclusiv data scadenţei), vor fi bonificaţi cu o dobândă de 6% pe an.
Practic, dacă populaţia are o aşteptare de temperare a inflaţiei în următorii doi ani, produsul lansat de BCR le oferă o oportunitate de obţinere a unei dobânzii bune. Dacă în schimb inflaţia se va accentua în această perioadă (2 ani), atunci clienţii au posibilitatea de a-şi retrage oricând banii şi a-i plasa în alt depozit cu o dobândă adecvată.

"Evolutiile recente ale pieței bancare arată că românii au redevenit preocupați să economisească. Acest lucru este un semnal bun pentru o țară care are una dintre cele mai scăzute rate de economisire și care, în contextul internațional actual, trebuie să-și revizuiască modelul de creștere. BCR vine, astfel, în întâmpinarea lor cu o ofertă deosebită – depozit pe 24 de luni, dobândă fixă de 14% la scadență, fără comision de retragere. În plus, dacă clienții doresc să își retragă banii înainte e termen beneficiază de dobânzi extreme de atractive", a declarant Catalina Nicoleta Zincenco, Șef Departament în cadrul Direcției de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.