Subvenţiile se acordă în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) 2014 cu dobânzi care nu depăşesc ROBOR 6M + maxim 4% pe an cât şi comisioane aferente creditului de maximum 1% pe an.

“Este eliminată obligativitatea de prezentare a unor garanţii suplimentare în cazul creditelor de până la 300.000 de lei, în afara cesiunii în favoarea băncii a subvenţiei pe care o au de încasat de la APIA. Agricultorii sunt scutiţi şi de plata lunară a dobânzilor pe parcursul perioadei de creditare, putând astfel folosi resursele financiare proprii, cu scopul reinvestirii acestora, în vederea îmbunătăţirii şi creşterii suprafeţei cultivate”, a declarat Magda Săndulescu, director executiv Managementul Segmentelor Retail, BCR.

BCR oferă aceste împrumuturi producătorilor agricoli, persoanelor fizice autorizate sau persoanelor juridice care prezintă adeverinţa de înregistrare fermier emisă de APIA, prin care se confirmă eligibilitatea acestora la obţinerea finanţării.

Beneficiarii de subvenţii APIA se pot adresa oricărei unităţi din reţeaua BCR pentru accesarea acestor tipuri de credit.

Sursa: Agerpres