Valoarea primelor brute subscrise in perioada ianuarie-seprembrie a.c. de catre BCR Asigurari de Viata s-a dublat comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Concret, in perioada mentionata, BCR Asigurari de Viata a consemnat o crestere nominala in lei a primelor brute subscrise de 95,64%, ajungand la 118,41 milioane lei.

De asemenea, profitul brut a fost de 6,8 milioane lei, fata de 3,7 milioane lei cat s-a inregistrat in aceeasi perioada din 2007.

In septembrie a.c. Banca Comerciala Romana (BCR) si Vienna Insurance Group (VIG) au semnat acordul privind vanzarea BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata, suma totala a tranzactiei ridicandu-se la aproximativ 244 milioane de euro.

Acordul semnat luni vizeaza achizitia de catre VIG a 88,56% din BCR Asigurari, inclusiv a actiunilor detinute de catre Financiara S.A., o subsidiara a BCR, si a 88,47% din BCR Asigurari de Viata.

Acordul prevede ca un procent de 5% din cadrul companiei BCR Asigurari de Viata va ramane in posesia BCR. Restul de actiuni se afla in posesia actionarilor minoritari.