Grupul BCR a trecut pe pierdere în trimestrul al treilea, cu un rezultat negativ de 90,5 milioane lei (circa 21 milioane euro), după ce în perioada similară a anului trecut raportase un câştig net de 6 milioane lei, iar profitul la nouă luni a scăzut de peste şapte ori, la 67,6 milioane lei.

În primele nouă luni ale anului trecut, grupul BCR a obţinut un profit net de 494,5 milioane de lei, iar în primul semestru al acestui an a raportat un profit net de 158,1 milioane de lei.

Potrivit Erste, numărul de angajaţi ai BCR a crescut uşor în primele nouă luni, cu 2,5%, la 9.342 persoane, datorită în principal angajării de personal care înainte figura drept personal temporar.
Conform rezultatelor stres-testului intreprins de Autoritatea Bancară Europeană (EBA), Erste Group are nevoie de o majorare de capital de 59 de milioane de euro.
n contextul crizei datoriilor suverane, Autoritatea Bancară Europeană (EBA) a intreprins o evaluare preliminară a necesarului de capital pentru băncile europene. Adecvarea capitalului băncilor a fost evaluată față de un nivel de referință al indicelui Core Tier 1 (conform definiției testului de stres) de 9% care trebuie să fie îndeplinit până pe 30 iunie 2012, iar toate expunerile suverane pe statele din spațiul economic european (EEA) au fost luate în calcul conform valorii de piață.

Pe baza acestor criterii și a rezultatelor financiare de la jumătatea anului 2011, necesarul de capital al Erste Group Bank AG se ridică la 59 milioane de euro. Rezultatul final va fi calculat de catre EBA pe baza rezultatelor financiare de la sfârsitul trimestrului 3 și luând în considerare măsurile recent anunțate de către Erste Group.

Indicele Core Tier 1 se bazează pe riscul total și exclude capitalul hibrid și capitalul participativ de 540 milioane de euro pus la dispoziție de investitorii privați, dar include capitalul participativ de 1,224 miliarde de euro deținut de Republica Austria.