'Ne-am finanţat stadionul în întregime din surse private. În 2005 am împrumutat 346 milioane de euro pe 25 de ani. După nouă ani şi jumătate stadionul este plătit în totalitate', a declarat Karl-Heinz Rummenigge pentru revista clubului. 'Veniturile generate de Allianz Arena vor fi investite în viitor pentru a îmbunătăţi calitatea echipei', a adăugat Rummenigge.

Achitarea înainte de termen a stadionului echipei Bayern Munchen a fost posibilă datorită celor 110 milioane de euro injectate de grupul de asigurări Allianz AG, care a devenit al treilea sponsor principal al echipei de fotbal Bayern Munchen, cu 8,33% din acţiuni, după producătorul de echipamente sportive Adidas (10%) şi constructorul de automobile Audi (9,09%).

De asemenea, Bayern Munchen se pregăteşte să anunţe o nouă cifră de afaceri record cu prilejul adunării generale anuale din data de 28 noiembrie. 'Nu este niciun secret că în sezonul 2013/2014 am depăşit pragul de o jumătate de miliard de euro', a spus Karl-Heinz Rummenigge.

Potrivit analiştilor, Bayern va anunţa săptămâna viitoare un profit de 16,5 milioane de euro şi o cifră de afaceri de 528 milioane de euro, în creştere comparativ cu cifrele de anul trecut când a realizat un profit de 14 milioane de euro şi o cifră de afaceri de 432,8 milioane de euro de pe urma unei triple istorice (Liga campionilor, campionatul şi cupa Germaniei).

AGERPRES