Aceasta este a doua încercare a Bayer de a-şi vinde divizia care produce aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge şi alte dispozitive pentru diabetici, cu branduri precum Contour, Breeze, Elite şi Microlet. Vânzările diviziei de instrumente medicale pentru diabetici s-au situat, anul trecut, la 909 milioane de euro în timp ce veniturile totale ale Bayer s-au ridicat la 42,2 miliarde de euro. 

Tranzacţia, care ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2016, trebuie aprobată de autorităţile de reglementare. 

Panasonic Healthcare, o societate mixtă formată din fondul american de private-equity KKR şi Panasonic Corp şi care produce de asemenea aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge, a anunţat că entitatea va reuşi să livreze instrumente mai ieftine. 

Tranzacţia este parte a strategiei şefului grupului chimico-farmaceutic Bayer, Marijn Dekkers, de a renunţa la activele care nu sunt de bază şi a se concentra pe producerea de medicamente, mai profitabilă. 

Anul trecut, Bayer AG a preluat divizia de produse farmaceutice de larg consum a grupului farmaceutic american Merck & Co. pentru 14,2 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro). În urma tranzacţiei, Bayer a devenit al doilea mare producător global de medicamente fără reţetă, după Johnson & Johnson. 

Bayer, prezentă şi pe piaţa din România, produce ierbicide, seminţe, materiale chimice pentru industriile auto, de construcţii şi electronică.

AGERPRES


Te-ar putea interesa și: